Californië in twee weken: dit was mijn route 4


Death Valley

Een jaar geleden reisde ik met mijn vriend door Californië. Onze roadtrip duurde helaas maar twee weken, maar wat zagen we een hoop! Dit was onze route.

Hoewel het in Nederland inmiddels heerlijk weer is, denk ik nog vaak terug aan de Golden State. Ik maakte er vorig jaar een roadtrip van twee weken, samen met mijn vriend. En wat heeft Californië ons positief verrast. Ik dacht wel dat het leuk zou zijn, maar zo fantastisch en prachtig, dat hadden we beide niet verwacht. Je hebt er al flink wat blogjes over kunnen lezen, maar vandaag deel ik de totale route met jullie.

Dit kaartje klopt niet helemaal, maar geeft een redelijke weergave van onze overnachtigen.

Californië is zoveel meer dan Hollywood. De steden zijn geweldig (San Francisco!), het strand is prachtig, en wat te denken van de schitterende national parks? Zuid-Californië bestaat voornamelijk uit woestijn, en is niet ver van Las Vegas en de Grand Canyon. En van hardlopende ijdeltuitjes tot tech-hipsters tot dikke cliché-Amerikanen: je ziet ze allemaal. Voor ieder wat wils dus!

Los Angeles

Na al twee weken in Alaska en West-Canada te hebben gereisd, startte onze Californië-trip in Los Angeles. LA is een enorme uitgesterkte stad waar iedereen alles met de auto doet. Er is nauwelijks hoogbouw, en je moet echt weten waar je zijn moet. Anders loop je zo een half uur door een woonwijk, op zoek naar iets te eten. Wij verbleven in LA in een Airbnb’tje in Venice, de wijk nabij het strand. We huurden een fiets en fietsten naar de Santa Monica Pier (waar Route 66 eindigt), aten een breakfast burrito, namen een tourtje door de studio’s van Hollywood en dineerden met een hamburger in een echte dining. Gotta love America! 

Lees mijn blog met 18 tips voor jouw citytrip Los Angeles

Venice Beach
Onze Airbnb in Venice
Santa Barbara baby!
Rijden langs de kust is prachtig!

Via Malibu naar Santa Barbara

Zodra we LA uitreden, kwamen we op de prachtige kustroute The Pacific Ocean Road terecht. Wist jij al dat de Great Ocean Road in Australië op deze weg is geinspireerd? Net buiten LA ligt Malibu, de chique kustplaats waar menig celebrity een vakantiehuis heeft. Wij lunchten er heerlijk, om vervolgens door te rijden naar Santa Barbara. Wát een leuk plaatsje! Ook hier sliepen we weer in een Airbnb. ’s Avonds aten we in één van de vele schattige restaurantjes. Het voelde er heel Mediterraans aan. Santa Barbara heeft ook een prachtig strand en ligt dichtbij de wijnvelden.

Big Sur naar Monterey

De volgende nacht zouden we gaan kamperen. We kochten dus een tent, luchtbed en slaapzakken bij de Walmart, en reden naar de prachtige natuurcamping die ik had gereserveerd. Mijn vriend en ik hadden nog nooit samen gekampeerd, en überhaupt zijn we niet echt kampeerders, maar daar kwamen we na ons Big Sur-avontuur op terug. Hoe geweldig is het om in de natuur wijn te drinken, je tentje in te gaan als het donker wordt, wakker te worden in de natuur, en de de dag te beginnen met een wandeling langs de ruige, adembenemende kust? En daar zelfs een zeehond te zien? Bijkomend voordeel dat is de camping compact maar ruim was: weinig kampeerplaatsen, maar wel hele grote. Geen hutje-mutje taferelen dus, maar één met de natuur. I loved it! Onze volgende bestemming was Monterey, een schattig plaatsje wat bekend staat om de zeeleeuwen. We aten fish & chips en sliepen in een heerlijk Amerikaans motel. Wat een luxe na het basic kamperen 😉

Onze eerste campingspot
Big Sur
Zeeleeuwen en andere dieren in Monterey
Schuine straten in San Fran
Foodie heaven!

Via Santa Cruz naar San Francisco

Na Santa Cruz was het tijd voor één van de plaatsen waar ik al jaren naar uitkeek: San Francisco! Santa Cruz deed me denken aan Santa Monica: een plek waar het altijd kermis is, maar dan groter. We werden er meteen vrolijk van. Nog vrolijker werd ik toen we vanaf de heuvels San Francisco inreden. Wat een stad! En wat was het gek om na die mooie natuur weer in een drukke, wereldse stad te zijn. We logeerden drie nachten in SF in een Airbnb. Hierdoor voelden we ons helemaal local: lekker eten in de buurt, wandelen door de straten, maar we deden uiteraard ook toeristische dingen: fietsen over de Golden Gate, een tripje naar Alcatraz, en wandelen over de steile straten.

June Lake, Yosemite en Sequioa

Na de indrukwekkende kust en vette steden waren we klaar voor het derde avontuur: de geweldige parken in het binnenland van Californië. Omdat we maar twee weken in Californië hadden, vroeg dat om een strakke planning: vanuit SF reden we in een dag naar June Lake, een prachtig meer waar we niet ver vandaan een fantastische camping hadden geboekt. Nog meer natuur dan bij de Big Sur! De dag erna wandelden we in de omgeving en bezochten we het oude plaatsje Bowdie. Na onze tweede nacht June Lake reden we een flink stuk, dwars door Yosemite naar Sequoia. We hadden nog veel meer tijd willen hebben in Yosemite, maar ons tentje moest alweer opgezet worden tussen Sequoia’s giant trees. Ongelofelijk hoog! Zelfs op de foto’s is niet in te schatten hoe groot die dingen in het echt zijn!

June Lake vanaf de weg
Kamperen bij Silver Lake
De omgeving
Bowdie

Via Death Valley naar Needles

De volgende ochtend pakten we onze spullen alweer vroeg in, en vertrokken nog voor 8:00 uur voor de langste rit van onze vakantie: 12(!) uur rijden, dwars door Death Valley naar Needles, op de grens van Arizona. Het duurde al uren voor we uit Sequoia waren en bij Death Valley aankwamen. Vervolgens reden we uren door de droge hitte. Als we uitstapten was het soms angstaanjagend heet, en dus tankten we bij zodra het kon. Water voor onszelf en benzine voor de auto. Maar wat was het mooi! Uitzichten die je herkent van plaatjes (of je dromen?): oneindige wegen, enorme rotsen en heel veel zand. En af en toe een klein auto-stipje in de verte. Net voor het donker kwamen we gelukkig veilig en wel aan in ons motel in Needles. Burgertje eten en naar bed!

Via Route 66 terug naar LA

Amerikaanse cliché’s bestaan niet voor niets, dat bleek wel in deze uithoek van Californië. De motels die je ziet in films, de fastfoodketens all over the place, de grote auto’s, grote wegen en aardige Amerikanen… God bless America, want ik houd ervan! Je bent toch niet echt in Amerika geweest als je deze dingen niet hebt ervaren? En dus dompelden we ons helemaal onder. Na nog een overnachting in een motel in Barstow, reden we uiteindelijk terug naar LA. Hier ervoeren we traffic jams, reden we door Hollywood en gingen naar een honkbalwedstrijd. Superleuk, wat een feestje! Ik kon hier nog wel weken blijven. Helaas ging ons vliegtuig de volgende dag weer, en kwamen we 17 augustus weer aan in Nederland.

Sequoia Giant Forest (zie mens rechtsachter de boom!)
I love cliché’s!
Go Dodgers!

Deze reis door Californië staat heel hoog in mijn top 5 vetste reizen so far. Ik zou Californië dan ook aan iedereen aanraden die van steden, strand, natuur, woestijn én de Amerikaanse cultuur houdt. Ik ben zeker van plan zelf nog eens terug te gaan. Twee weken was veel te kort, zeker als je ook Vegas en de Grand Canyon nog wilt zien. Gotta love America! <3 Ben jij er al eens geweest?

Lees meer over het plannen van een roadtrip in Californië.

Volg Vrije Meid op Instagram.

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 gedachten over “Californië in twee weken: dit was mijn route

  • Nancy

    Hubby en ik gaan dit najaar met zijn tweetjes naar Amerika. We vliegen op San Francisco (omdat ik het vermoeden heb dat ik LA niet zo interessant vind) en we hebben 4 weken de tijd om rond te rijden. Het stond al even op ons verlanglijstje en nu gaat het dus gebeuren! 🙂 Deze donderdag heb ik afgesproken met iemand die al een trip door Californië heeft gemaakt en we gaan binnenkort de route vastleggen. Jouw route is daarom ook erg handig 🙂

  • Suzanne

    Wat heerlijk meis! En vier weken is echt top! Wij hebben bijna elke één a twee nachten ergens anders geslapen, terwijl je je op elke plek al een paar dagen wilt vermaken. Ik ben nu al benieuwd naar jullie trip! xx