24x Eten & Drinken in Nieuw-Zeeland 1


De McDonalds in Taupo is een bijzondere verschijning!

Nieuw-Zeeland staat bekend om de prachtige natuur en vriendelijke mensen. Niet om de architectuur of culinaire hoogstandjes. Zeker als je op je geld wilt letten, kom je vaak uit bij pizza, burgers en fish & chips. Maar niet met mijn tips! 

Culinair genieten in Nieuw-Zeeland? Het kan! De kiwi keuken is misschien niet de belangrijkste reden om naar Nieuw-Zeeland af te reizen, maar kan zeker een leuke toevoeging zijn aan je outdoor-trip! Wat, waar en hoe lees je in deze blog.

Restaurantjes

1. Ponsonby Central, Auckland

Wat was het lastig kiezen bij Ponsonby Central, een soort foodhallen in de hippe, culinaire wijk Ponsonby in Auckland. Van een Argentijnse steak tot een Aziatische noedelbar, en van Italiaans tot burgers (haha): Ponsonby Central has it all! Wij kozen voor een Asian-Pacific restaurantje; The Blue Breeze Inn. Tip: bun’s met eend en pulled pork! <3

Het menu van Breeze Inn

2. Food Truck Garage, Auckland

De Food Truck Garage combineert het beste van twee werelden: foodtrucks en gezond voedsel! Wat dacht je van een beetroot burger bijvoorbeeld? Of een salad – of burrito bowl?

Even gezond doen na al die fush and chups

3. Tank

Tank is een healty keten met vestigingen in vrijwel alle grote(re) steden van Nieuw-Zeeland. Zeker op het Noordereiland is Tank goed vertegenwoordigd! Salades, sapjes, wraps: voor je dagelijkse portie vitamines zit je er zeker top.

Ook hier kun je gezond doen

4. Ferge, Queenstown

Ferge is een begrip in Queenstown. Er staat standaard een rij tot buiten: allemaal toeristen die over de beroemde Ferge Burger hebben gehoord en er eentje willen proeven. Wij konden niet achterblijven en bestelden er ook één. Beter ga je als je niet té veel honger hebt (want een rij), maar ook niet als je geen honger hebt (want grote burger). De bakkerij en ijssalon naast Ferge zijn trouwens ook een aanrader!

Maak me gek!


5. Nin’s Bin, Kaikoura

Van horen zeggen: bij Nin’s Bin eet je de lekkerste kreeft, oftewel crayfish. Nin’s Bin is een foodtruck die al jaren te vinden is aan de weg tussen Blenheim en Kaikoura. Eventjes rijden vanuit Kaikoura en je bent er. Helaas reden wij er langs toen het regende en we haast hadden… Laat het me weten als je hier bent geweest!

Kreeft eten doe je bij Nin’s Bin

6. Hummingbird, Wellington

Een gezellige tent voor een biertje, een wijntje en een hapje! Hummingbird zit aan Courtenay’s Place in Wellington, middenin het uitgaansgebied. Goed mensen kijken hier dus! Tip: vraag de serveersters om tips voor heerlijke lokale biertjes.

7. The Tasting Room, Wellington

Iets doorlopen vanaf Hummingbird en je bent bij The Tasting Room, een ander restaurant in Wellington. Hier eet je de échte Beef Wellington. En op maandag krijg je er twee voor de prijs van één!

8. The Library, Wellington

Van horen zeggen: een supergezellig tentje in Wellington, eveneens dichtbij Courtenay Place.

9. Thunderbird, Wellington

Lekker lunchtentje in het CBD met een gezellige bij elkaar geraapte inrichting. Je voelt je hier zeker op vakantied. Logisch dat het er tijdens lunch vol zit met kiwi’s uit het businessdisctrict!

10. Pita Pit

Aanrader van vriendin L. voor een snelle lunch: haal een (pita)broodje bij Pita Pit! Zit niet alleen in Wellington, maar in heel veel plaatsen in Nieuw-Zeeland (en daar buiten).

11. Mount Vic Chippery, Wellington

Loop je nog iets verder voorbij The Tasting Room, dan kom je bij de Mount Vic Chippery, een fish and chips-tentje onderaan de heuvel waar Mount Vic begint. Deze tip heb ik uit de Lonely Planet, en het is een echte aanrader. Kies zelf je vis, korst, aardappels en saus, en smullen maar! Afhalen of snel opeten en altijd druk.

De Mount Vic Chippery

12. BurgerFuel 

Een keten, maar de smaak doet er niet aan onder! Yummie burgers eet je bij BurgerFuel. Hieronder zie je de Bastard, een serieuze jongen. Maar voor wie nog meer honger heeft (of van een uitdaging houdt) schijnt er ook een geheime Greedy Bastard te zijn…

De Bastard

13. The Arborist Rooftop Bar, Wellington

Een lekkere hipster rooftopbar, middenin Welly! Bestel een voordelige kan met lokaal pale ale bier en genieten maar in de chille bankjes in de biertuin op hoogte.

Hoedje, anybody?

14. LongBeach Café, Waikanae

Voor (alweer) verrukkelijk lokaal craft bier en yummie Italiaanse pizza’s. Oh, en uiterst vriendelijke bediening!

15. Waterfront, Raumati

Eén van de weinige tentjes in Nieuw-Zeeland waar je praktisch aan het strand zit. Waterfront heeft uitzicht op zee en na een drankje en hapje kun je erop uit voor een beach wandeling. Oja, het kan hier wel goed waaien!

At the Waterfront

16. C1 Espresso, Christchurch

Ontbijten? Koffie drinken? Lunchen? Of allemaal tegelijk tijdens een uitgebreide brunch bij C1 Espresso, middenin bouwput Christchurch. Help moedige ondernemers de aardbevingen te boven te komen en bestel nog een extra flat white!

Koffietentjes


17. The Flight Coffee Hangar, Wellington

‘The Hangar’ is zo ongeveer de bekendste koffiezaak van Wellington. Chris Zegers proefde er koffie voor 3 Op Reis, en ook ik kon daarom natuurlijk niet achterblijven. Al moet ik bekennen dat ik vrijwel elke koffie in Nieuw-Zeeland heerlijk vind… Laat staan in Wellington, the cutest little coffee capitol!

The Hangar

18. Havana Coffee Works, Wellington

Havana Coffee Works is een koffiezaakje én een koffiefabriek. Hier wordt de koffie gebrand, gemalen en verpakt. En menig restaurant in Wellington (en omstreken) zul je zien dat ze Havana Coffee Works serveren! Werken kan je trouwens niet bij Havana Coffee Works. Geen wifi!

Another flat white please!

19. Memphis Belle, Wellington

Een tip van de vriendelijke (Nederlandse!) barista van The Hangar: ga ook eens koffiedrinken bij hipstertentje Memphis Belle aan het Courtenay Place.

Lokale specialiteiten

En dan zijn er nog specifieke gerechten die ik niet genoemd heb. In één van bovenstaande 19 horecagelegenheden kun je vast voor terecht! Deze lokale lekkernijen kun je niet missen als je in Nieuw-Zeeland bent:

20. Pie

Tja, what can I say? Nieuw-Zeeland is stiekem net het Verenigd Koninkrijk en Australië: je kunt er overal pie’s eten! Het tussendoortje dat altijd tussendoor kan, zoiets?

21. Afghan’s

Geen idee waarom Afghaanse koekjes zo zijn ingeburgerd in Nieuw-Zeeland, maar ik zag ze overal. En toen ik het later opzocht, bleek het ‘echt’ Nieuw-Zeelands te zijn. Toch maar één besteld dus. Alles voor de blog! (En het was best lekker ook nog, een soort droge, zoete, harde brownie).

22. Pavlova

My favorite Aussie dessert blijkt ook een kiwi klassieker! Tip: bestrooi met kiwi fruit en passievrucht <3

23. Witte wijn (sauv blanc please)

Zelfs de goedkoopste supermarktwijn is heerlijk in Nieuw-Zeeland. Komt omdat het hele land volstaat met wijnvelden en ze na al die jaren wel weten wat lekker is! Ik proefde wijn in Marlborough (Blenheim) en Hawke’s Bay (Napier). 

Wijn = happy thought!

24. Eggs Benny

Oké, Eggs Benedict eten we overal, maar ik had de afkorting Eggs Benny nog niet eerder gehoord! En daarom vind ik Eggs Benny echt Nieuw-Zeelands. Ik at fantastische Eggs Benny bij de Perching Parrot in Paekakariki, maar ook bij C1 Espresso in Christchurch waren ze heel goed te doen.

Eggs Benny 

Wad had jij je voorgesteld bij Nieuw-Zeeland’s eten en drinken? En weet jij nog iets te noemen wat ik vergeten ben? 🙂

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “24x Eten & Drinken in Nieuw-Zeeland