Romantisch weekendje weg: Buitenplaats Beekhuizen 3


Buitenplaats Beekhuizen

Op zoek naar een romantische bestemming voor een weekendje weg? Even lekker tot rust komen in de natuur? Ik tip je Buitenplaats Beekhuizen in Velp, luxe pods op de Veluwe.

Al een tijdje droom ik van een ‘outdoor weekend’ op de hei of in het bos. In ieder geval even lekker back to basic in de natuur. Niet té basic natuurlijk, want ik moet er wel van opknappen 😉 Vorig jaar zag ik een supercute huisje voorbij komen op de Instagram van Ria van More Than Mayo. Dat was precies wat ik zocht! Het duurde even (winter enzo…) maar eind februari bezocht ik dan eindelijk Buitenplaats Beekhuizen in Velp, met luxe pods op de Veluwe.

Velp op de Veluwe

Vrijdagmiddag rijden mijn vriend en ik naar Velp, een klein plaatsje nabij Arnhem en écht op de rand van de Veluwe. Nationaal Park Veluwezoom wel te verstaan. Eerder ging ik al eens een weekendje weg naar de Hoge Veluwe. Maar Veluwezoom is minstens zo mooi: veel bos, veel heide, zandverstuivingen én kans op het spotten wildlife. De ‘pods’ (kleine huisjes) van Buitenplaats Beekhuizen staan in de heuvels tussen de bomen aan de rand van het nationaal park. De plek is niet van hekken voorzien, dus je kan zo maar een everzwijn of ree tegenkomen (zoals wij!). Vanaf Utrecht rijd je in een uurtje naar Buitenplaats Beekhuizen. Bizar dat je in zo’n korte tijd compleet in de natuur bent!

Woodz @ Buitenplaats Beekhuizen

Onze pod

Onze pod

Na een vriendelijk, uitgebreid ontvangst lopen we nieuwsgierig naar onze pod. Van buiten lijken de huisjes klein. Toch past er een tweepersoonsbed, badkamertje, keukentje en zelfs een zithoek in. Ook heeft elke pod een veranda en een vuurkorf. Sommige pods hebben een buitendouche, maar die missen wij met de kou niet 😉 De pods zijn ook verrassend luxe en gezellig. Fijne kussentjes, lampjes, een plaid, etc. In de keuken staat een doosje met koffie, thee, afwasmiddel en ander spul. Mensen vragen op Instagram of het niet koud was in de pod, maar een goede kachel houdt ons lekker warm. Wel is de vloer ijskoud, maar gelukkig hebben we onze sloffen mee. Chillen to the max!

Onze pod

Onze pod

Gezelligheid

Restaurant Woodz

’s Avonds eten we een hapje bij Woodz, het pop-up restaurant op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen. Het is het enige restaurant dichtbij en het ziet er nog goed uit ook. En ik houd van pop-ups en foodtrucks! De kaart is klein maar fijn. Mijn vriend neemt een carpaccio, ik kies de soep van de dag. Heerlijk! Als hoofdgerecht delen we de vis van de dag en een hamburger met friet. Hoewel we daarna eigenlijk vol zitten, bestellen we toch nog een stukje cheesecake toe. Dat blijkt een goede keuze, want hij is goddelijk! Ga dus zeker bij Woodz eten als je bij Buitenplaats Beekhuizen bent (of in de buurt). Goed eten, prima prijzen en zeer vriendelijk personeel! Als het warmer is is het ook leuk om buiten te zitten. Onder een vachtje bij de vuurkorf met uitzicht op de natuur: what’s not to like?

Omdat ik mega verkouden ben kruipen we na het eten lekker onder de wol. We zijn hier bovendien om uit te rusten! De terugweg naar onze pod is nog wel een belevenis. Het is aardedonker, er zijn sterren en met onze lamp vinden we stap voor stap ons huisje terug. Wauw!

Woodz

Het terras

Voorgerechten

Hamburger!

Hmmmm zalm!

Woodz by night

Buitenplaats Beekhuizen by night

Ontbijt op bed

Voor de volgende ochtend hebben we ontbijt op bed besteld. Dat wordt tussen 8:30 en 9:00 uur bezorgd door een supercute autootje. Het ontbijt is zeer uitgebreid (en zelfs teveel). Denk aan croissants, verse broodjes, kaas, vleeswaren, tomaat, zoet beleg, gekookte eitjes, druiven, koffie, thee en jus d’orange. We krijgen helaas niet alles op. Zonde… Even douchen en we zijn klaar om de Veluwe te ontdekken!

Ontbijt bezorgd

De mand

Croissant!

Veluwezoom

Tien stappen buiten onze pod en we lopen zó de Veluwe op. Heerlijk om – zelfs met die kou – lekker buiten te zijn! We lopen eerst een stuk door het bos en daarna over de heide. Na een klein uurtje (en wat Schotse Hooglanders) komen we aan bij de Posbank, het hoogste punt van de Veluwe. Even opladen met een appeltaartje 😉 Daarna lopen we door naar de Caterinahoeve voor een heerlijke lunch: pannenkoeken! Caterinahoeve is een pareltje in de buurt, want midden op de Veluwe en alleen per voet of te fiets te bereiken. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk; met een handicap e.d. kan je een vergunning aanvragen om er eens met de auto te komen.

Na een lekkere spekpannenkoek lopen we in twee uur terug naar Buitenplaats Beekhuizen. Onze wandeling heeft bijna de hele dag in beslag genomen en onze stadsvoetjes zijn er ook wel klaar mee 😉 Ondanks de kou maken we een vuurtje en genieten van onze welverdiende rust met een koud wijntje. ’s Avonds warmen we een soepje op in de magnetron en gaan met een boek in bed liggen. Heerlijk om een weekendje lekker ‘saai’ te zijn!

Selfieeeee

Het bos

Veluwezoom

Veluwezoom

Wildlife!

Posbank

Prijzen

De prijzen bij Buitenplaats Beekhuizen variëren. Er zijn verschillende pods en accommodaties. Zo zijn er ook lodgetenten waar je met grotere groepen kunt verblijven. Kijk hier voor beschikbaarheid en tarieven. Een indicatie: de meeste pods beginnen bij 119 euro per nacht.

Wifi

Voor de wifi-verslaafden: ja, er is wifi! En nog goede ook, want elke pod heeft zijn eigen wifi-kastje. Maar doe eens gek en leg die telefoon af en toe weg. Wij hadden in ieder geval geen laptop mee dus er is eens niet geNetflixd. Ook wel eens lekker hoor!

Buitenplaats Beekhuizen

Stay wild!

Samen op de Veluwe

Tip: beklim de Emma-piramide, vlakbij Buitenplaats Beekhuizen

Vanaf de Emma-piramide

Conclusie

We hebben enorm genoten van Buitenplaats Beekhuizen. Een bijzonder plekje dat helemaal klopt! De locatie is super, de opzet is uniek (denk ik?), er is goed eten en het personeel is uiterst vriendelijk en behulpzaam. Zo zie je dat niet vaak! Heerlijk tot rust komen in de natuur mét luxe? Dan is Buitenplaats Beekhuizen zeker een aanrader!

Lijkt het jou leuk om eens naar Buitenplaats Beekhuizen te gaan?

Volg Vrije Meid op Spotify of Instagram 

Download mijn gratis e-book ‘7x Fouten die ik maakte als locatie-onafhankelijk ondernemer

Bekijk gratis mijn masterclass ‘In 3 stappen naar een schaalbaar bedrijf‘ >

Bestel mijn boek ‘De route naar €100.000 per jaar‘ en ontvang gratis een cursus t.w.v €99 >

Share

Over Suzanne

Traveladdict, girlboss, digital nomad, happinessjunkie Suzanne begon in 2009 met bloggen. Vanaf april 2012 doet ze dat op VrijeMeid.nl. Naast haar blog is Suzanne mede-eigenaar van PR-bureau Snappr en schreef zij het boek Work Hard Travel Harder. Ook een Vrije Meid worden? Suzanne is in te huren als Vrije Mentor! Lees meer over haar Vrije Meid 1:1 Traject op SuzannevanDuijn.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Romantisch weekendje weg: Buitenplaats Beekhuizen